HR-advies bij een fusie: Regina Clare

Oude regelingen, nieuwe werkwijzen en organisatieontwikkeling

Sinds januari is Regina Clare vanuit het Quiris HR team gestart met een opdracht  als HR adviseur bij Omthuis, de woningcorporatie die ontstond uit de fusie tussen twee kleinere corporaties in de regio. En juist die fusie maakt deze klus zo leuk, zegt ze.

“De twee organisaties hebben andere regelingen en HR-beleid. Het is een mooie uitdaging om met elkaar een nieuwe werkwijze te ontdekken en het MT en de Ondernemingsraad hierover te adviseren. Wat van het oude kan blijven en wat gaan we vernieuwen?”

Organisatieontwikkeling

De fusie werd vanuit HR begeleid door collega en Managing Partner Martine van den Berg: “Met Martine overleg ik veel over de benodigde organisatieontwikkeling en hoe we die op werkvloer ingebed krijgen.

HR Adviseur Regina Clare

Vanwege de fusie zijn ook medewerkers herplaatst in andere functies. Het komend jaar zal dan ook de focus liggen op het begeleiden van de medewerkers in deze nieuwe functie en natuurlijk ook van alle andere medewerkers en teams in de nieuwe organisatie. Ik zal in mijn HR-rol helpen met de voortgang in dat proces. Hoe voer je als manager zulke gesprekken? Wat hebben medewerkers en teams nodig om de juiste ontwikkeling te realiseren? Tegelijkertijd gaat het reguliere HR werk ook gewoon door.

Sparren met collega’s

Als HR professional sta je er soms alleen voor, maar bij Quiris merk ik -ook buiten deze opdracht – dat ik altijd wel een Quiris-collega heb om mee te sparren over de beste aanpak. 

Bij Omthuis zijn bijvoorbeeld nu veel vacatures. Mijn collega Denise heeft vanuit haar achtergrond als recruiter veel ervaring met werving. Ik wat minder, dus ik vraag haar regelmatig om advies. We doen het echt als team bij Quiris. 

Persoonlijke ontwikkeling

Meestal zit ik een half jaar of langer bij een klant. Dat is een mooie periode om echt wat neer te kunnen zetten en met een goed gevoel door te gaan naar de volgende opdracht. Elke klant zit weer in een heel ander proces en heeft hierbij een andere vraag. Daardoor heb ik het idee dat ik niet alleen die klant verder help, maar ook mijn eigen professionele en persoonlijke ontwikkeling!”

Zelf aan de slag als HR Adviseur bij Quiris? Bekijk hier de vacature.

Advies nodig?

Mail ons jouw vraag of bel direct. Wij helpen je graag!

Tel: +318 – 551418

Advies nodig? Mail ons je vraag:

5 + 7 =

Bedrijf - Over ons

Quiris Adviesgroep is gevestigd in Ede, een gemeente die deel uitmaakt van de regio FoodValley. Quiris richt zich op organisaties in deze regio en werkt van oudsher ook voor organisaties in de rest van Nederland. Iedere organisatie die door én met zijn mensen een voorsprong wil nemen om succes en kracht voor morgen te realiseren, kan terecht bij Quiris.

Adres

Nieuwe Kazernelaan 2D41
6711 JC
Ede

Contact

© 2021 Quiris  |  Alle rechten voorbehouden  |  Algemene voorwaarden  |  Privacyverklaring